ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Somonlu Krep Çarş. 28 Mayıs 2008, 10:05 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
35 dk. |
Kaç Kişilik |
4 |
Yöntem |
|
300 gr somon füme Yarım su bardağı süt 2 Yemek kaşığı un 150 gr kutu krem beyaz peynir 1 Adet yumurta 1 Adet limon 8 Yemek kaşığı sıvıyağ Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 2 Yemek kaşığı sirke Tuz, karabiber
| | | | Hazırlanışı |
- Sütü, un ve bir tutam tuz ile karıştırıp, 10 dakika dinlendirin.
- Yumurtayı ekleyip, karıştırmaya devam edin.
- Tavaya bir yemek kaşığı yağ koyup, hamurun yarısıyla bir kerep pişirin.
- Kalan hamuru da bir kaşık yağ ile aynı şekilde hazırlayın ve her birini ayrı bir tabağa alın.
- Limonun kabuğunu ince ince rendeleyin ve suyunu sıkın.
- Yeşillikleri kıyın, yarısını krem beyaz peynirle karıştırın.
- Tuz, karabiber, limon suyu ve kabuğunu ekleyip karıştırın.
- Karışımı kreplerin üzerine yayın, somonları üzerine koyun ve rulo şeklinde sarın.
- üzerini şeffaf folyo ile kapatıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Kalan yağı sirke, tuz ve ayırdığınız yeşilliklerle karıştırın.
- Limon suyu ekleyip, hazırladığınız sosu servis tabaklarına bölüştürün.
- Dolaptan çıkardığınız krepleri altışar parçaya bölün.
- Sosun üzerine yerleştirip, servis yapın.
|
| |
|