ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Krep Çarş. 28 Mayıs 2008, 10:01 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
50 dk. |
Kaç Kişilik |
12 |
Yöntem |
|
Hamur malzemesi : 2 Su bardağı süt 1 Su bardağı un 2 Adet yumurta Bir tutam tuz Krep harçları : 1) Yarım su bardağı bal 200 gr çekilmiş badem 50 gr tereyağ (3.5 çorba kaşığı) 2) 200 gr lor peyniri 1 Kahve fincanı kuru üzüm 1 Adet limon kabuğu rendesi NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir.
| | | | Hazırlanışı |
- Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin.
- İkinci harç malzemelerini karıtırın.
- Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın.
- Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin.
- Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın.
- Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün.
- Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir.
- Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin.
- Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın.
|
| |
|