__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Krep

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Krep Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Krep Empty
MesajKonu: Krep   Krep Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 10:01

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem


Hamur malzemesi :
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
Bir tutam tuz
Krep harçları :
1) Yarım su bardağı bal
200 gr çekilmiş badem
50 gr tereyağ (3.5 çorba kaşığı)
2) 200 gr lor peyniri
1 Kahve fincanı kuru üzüm
1 Adet limon kabuğu rendesi
NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir.

Hazırlanışı



  • Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin.
  • İkinci harç malzemelerini karıtırın.
  • Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın.
  • Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin.
  • Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın.
  • Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün.
  • Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir.
  • Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin.
  • Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Krep
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Muzlu Krep
» Peynirli Krep

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Yumurta Yemekleri-
Buraya geçin: