ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Reçelli Krep Çarş. 28 Mayıs 2008, 10:05 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
35 dk. |
Kaç Kişilik |
3 |
Yöntem |
|
1 Su bardağı un 1 Kahve fincanı bal 2 Çorba kaşığı tozşeker Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı tuz 1 Su bardağı süt 2 Adet yumurta 6 Çorba kaşığı vişne reçeli
| | | | Hazırlanışı |
- Un, bal, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu orta boy bir kasede karıştırın.
- Süt ve yumurtaları unlu karışıma ekleyin.
- Bütün malzemeleri iyice karışana ve topaksız bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Bir kepçe dolusu hamuru, yağlayıp ısıttığınız geniş bir teflon tavaya boşaltın.
- Üstünde kabarcıklar oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
- Sonra spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da kızarıncaya kadar pişirin.
- Hazırladığınız her krebin ortasına vişne reçeli yada bal sürüp, rulo şeklinde kapatın.
- Açılmaması için bir kürdanla tutturup, hemen servis yapın.
|
| |
|