ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Erikli Krep Çarş. 28 Mayıs 2008, 09:59 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
45 dk. |
Kaç Kişilik |
6 |
Yöntem |
|
800 gr mürdüm eriği 100 gr tereyağı 150 gr tozşeker 1 Adet yumurta 250 ml. süt 200 gr kremşanti 150 gr un 2-3 Yemek kaşığı portakal suyu 500 ml. vanilyalı dondurma 3 Yemek kaşığı pudra şekeri 1-2 Yemek kaşığı tarçın Tuz
| | | | Hazırlanışı |
- Erikleri yıkayıp, süzün.
- İkiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.
- 18 Adet yarım eriği süslemek için ayırın.
- Kalan erikleri 40 gr tereyağı, şeker ve tarçınla yassı bir tencerede karıştırarak 15 dakika ağzı açık olarak pişirip, soğumaya bırakın.
- Krepler için bir kasede yumurta, un, 1 tutam tuz ve sütü iyice karıştırıp, düzgün bir hamur yapın.
- Üzerini nemli bir bezle öreterek 15 dakika dinlendirin.
- Kremşantiyi katı çırpın.
- Pişmiş eriklerin yarısını ve portakal suyuyla birlikte karıştırın.
- Orta büyüklükteki yapışmaz bir tavada onar gr tereyağı koyarak peşpeşe 6 adet ince pişirin ve sıcak tutun.
- Krepleri tabaklara alın ortalarına erikli karışımı koyun ve kapatın.
- Kalan erik reçeli, yarım erikler ve vanilyalı dondurma ile süsleyin.
- Pudra şekeri serpip, hemen servis yapın.
|
| |
|