__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Erikli Krep

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Erikli Krep Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Erikli Krep Empty
MesajKonu: Erikli Krep   Erikli Krep Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 09:59

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem


800 gr mürdüm eriği
100 gr tereyağı
150 gr tozşeker
1 Adet yumurta
250 ml. süt
200 gr kremşanti
150 gr un
2-3 Yemek kaşığı portakal suyu
500 ml. vanilyalı dondurma
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
1-2 Yemek kaşığı tarçın
Tuz

Hazırlanışı



  • Erikleri yıkayıp, süzün.
  • İkiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.
  • 18 Adet yarım eriği süslemek için ayırın.
  • Kalan erikleri 40 gr tereyağı, şeker ve tarçınla yassı bir tencerede karıştırarak 15 dakika ağzı açık olarak pişirip, soğumaya bırakın.
  • Krepler için bir kasede yumurta, un, 1 tutam tuz ve sütü iyice karıştırıp, düzgün bir hamur yapın.
  • Üzerini nemli bir bezle öreterek 15 dakika dinlendirin.
  • Kremşantiyi katı çırpın.
  • Pişmiş eriklerin yarısını ve portakal suyuyla birlikte karıştırın.
  • Orta büyüklükteki yapışmaz bir tavada onar gr tereyağı koyarak peşpeşe 6 adet ince pişirin ve sıcak tutun.
  • Krepleri tabaklara alın ortalarına erikli karışımı koyun ve kapatın.
  • Kalan erik reçeli, yarım erikler ve vanilyalı dondurma ile süsleyin.
  • Pudra şekeri serpip, hemen servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Erikli Krep
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Krep
» Muzlu Krep

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Yumurta Yemekleri-
Buraya geçin: