ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Çikolatalı Krep Çarş. 28 Mayıs 2008, 09:58 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
40 dk. |
Kaç Kişilik |
4 |
Yöntem |
|
250 milim elma suyu 2 Yemek kaşığı tozşeker 1 Adet limon 1 Adet çubuk tarçın 2 Adet armut 125 gr un(1 su bardağından biraz fazla) 250 milim süt (1 su bardağı) 2 Adet yumurta 20 gr margarin 2 Tatlı kaşığı sıvıyağ 100 gr sütsüz çikolata 4 Adet top dondurma 75 gr çikolatalı fındık ezmesi 40 gr kıyılmış antepfıstığı Tuz
| | | | Hazırlanışı |
- Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın.
- Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
- Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın.
- 20 Dakika dinlendirmeye bırakın.
- Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun.
- Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün.
- Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin.
- Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın.
|
| |
|