tolga Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 294 Yaş : 44 Nerden : MERSİN İş/Hobiler : POLİS MEMURU Ruh Halim : Puan : 583800 Kayıt tarihi : 26/05/08
| Konu: Deniz Mahsulleri Salatası Cuma 20 Haz. 2008, 10:53 | |
| Malzemeler 1adet ahtapot 1/2kg kalamar ½ karides 45 tane midye içi 1adet salatalık turşusu 1adet havuç turşusu 2 yaprak lahana turşusu 2demet maydanoz 1bardak limon suyu 1bardak zeytinyağı | Yemek Tarifi Ahtapotu 3saat; kalamarı derisini yüzüp 2saat; karidesleri sirkeli suda ½ saat; iç midyeleri de 15dk ayrı kaplar içinde haşlayın. Büyük bir salata tabağına turşuları küçük küçük doğrayıp bırakın. Kalan malzemeleri üzerine ekleyeceksiniz. Ahtapotu haşladıktan sonra soğuk suya yatırıp derisini sıyırın.(baş ve kollarının altını) Küp küp doğrayıp kaba koyun. Kalamarı yuvarlak doğrayıp; karideslerin kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp; midyelerle kaba koyun. Üzerine limon suyu ile zeytinyağını ekleyin. İnce kıyılmış maydanozlarla hepsini karıştırın.
|
| |
|