__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Ballı Krep

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Ballı Krep Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Ballı Krep Empty
MesajKonu: Ballı Krep   Ballı Krep Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 09:57


Ballı Krep

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem


90 gr un(2/3 su bardağı)
2 Yemek kaşığı toz şeker
200 ml süt
2 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı portakal suyu
120 gr tereyağı
200 gr krema
1/2 Su bardağı bal
4 Adet yumurta sarısı
40 gr dolmalık fıstık
250 gr frambuaz
4 Yemek kaşığı frambuaz likörü
Tuz
Yağlı kağıt

Hazırlanışı
Ballı Krep 602


  • Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun.
  • Süt, yumurta ve portakal suyunu katın.
  • 100 gr erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin.
  • Hamuru 30 dk buzdolabında bekletin.
  • Ballı sos için kremayı bir tencerede 3dk kaynatın, balı katın, ateşten indirin.
  • Yumurta sarısını, çırpma teli ile karıştırarak ekleyin.
  • Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra ateşten alın.
  • Yağsız bir tavada fıstıkları kavurun.
  • Tabanı düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün.
  • Hamurun 1/8 ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin.
  • Kalan hamurdan aynı şekilde krepler yapın.
  • pişirdiğiniz kreplerin aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin.
  • Frambuazları, frambuaz likörü ile karıştırın.
  • Servis yaparkan krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun, üzerine fıstıkları serpiştirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ballı Krep
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Krep

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Yumurta Yemekleri-
Buraya geçin: