__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Terbiyeli Kuzu Şiş

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Terbiyeli Kuzu Şiş Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Terbiyeli Kuzu Şiş Empty
MesajKonu: Terbiyeli Kuzu Şiş   Terbiyeli Kuzu Şiş Icon_minitimePtsi 26 Mayıs 2008, 11:45

Zorluk 3
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 4

malzemeler

500 gr kuzu fileminyon
2 Diş sarımsak
1 Adet yeşil limon
1 Yemek kaşığı acı biber salçası
8 Adet küçük acı kırmızı biber
8 Adet taze soğan
225 gr pirinç
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
150 gr mısır
50 gr kuru üzüm
1 Adet büyük tatlı kırmızı biber
3 Yemek kaşığı kıyılmış soğan
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı köri
1 Çay kaşığı tarçın
1 Yemek kaşığı tozşeker
1 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz





Hazırlanışı
Kuzu fileminyonları alırken şişlik olarak hazırlatın.
Sarımsağı soyup, ezin.
Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın.
Ezilmiş sarımsağı, rendelenmiş limon kabuğunu ve biber salçasını kuzu eti ile karıştırıp, buzdolabına koyup, 1 gün bekletin.
Ertesi gün sudan geçirin ve eti mutfak havlusu ile kurulayın.
Taze soğanı ayıklayıp, yıkayın ve 5 santimlik şeritlere kesin.
Küçük acı kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
Pirinci ayıklayıp, tuzlu suda bekletin.
Tahta şişlere sırayla et, soğan ve biberleri geçirin.
Bu arada pirinci yıkayıp, süzün.
1.5 Su bardağı su ile haşlayın.
Büyük kırmızı biberlerli ince ince kıyın ve soğanla birlikte zeytinyağında kavurun.
Üzüm, zencefil ve mısırı ekleyin.
Haşlanmış pirinci katın ve karıştırın.
Köri, tarçın, bir yemek kaşığı limon suyu, bir yemek kaşığı şeker ve tuzu ekleyin.
Kuzu şişleri tuzlayın ve ızgarada her iki tarafını 2-3 dakika pişirin.
Hazırlamış olduğunuz pilavla birlikte servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Terbiyeli Kuzu Şiş
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kuzu Kapama
» Kuzu Sultan

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri-
Buraya geçin: