ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Tuzlu Üçgen Çarş. 28 Mayıs 2008, 15:23 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
40 dk. |
Kaç Kişilik |
10 |
Yöntem |
|
200 gr un 1 Su bardağından az su 70 gr tereyağı 1 Çorba kaşığı tuz
|
Hazırlanışı |
- 1 Su bardağından iki parmak az suyu kaynatın.
- 1 Çorba kaşığı kadar ayırdıktan sonra tereyağını katıp, karıştırarak yağı suda eritin.
- Tencereyi ateşten indirin.
- Tahta bir kaşıkla hızla karıştırırken unu boşaltın.
- Unu topak kalmayacak şekilde karıştırıp, tencereyi tekrar ateşe oturtun.
- Karıştırmaya ara vermeden karışımı 1-2 dakika kaynatın.
- Tencereyi ateşten indirip, içindekini unlanmış mermerin üzerine dökün.
- Üzerine nemli bez örtüp, hamuru iki saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Bu sürenin sonunda hamuru merdaneyle 2 milim kalınlığında açın.
- Keskin bir bıçakla üçgen biçiminde parçalara bölün.
- Bir fırın tepsisini yağlayın.
- Üçgen biçimindeki hamurları bu tepsiye aralık bırakarak dizin.
- Üzerlerine tuzda serptikten sonra tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
- Tuzlu üçgenler pişince tepsiyi fırından çıkarıp, içindekileri soğumaya bırakın.
- Üçgenler soğuyunca tepsiden alıp, servis yapın.
|
| |
|