__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Tuzlu Üçgen

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Tuzlu Üçgen Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Tuzlu Üçgen Empty
MesajKonu: Tuzlu Üçgen   Tuzlu Üçgen Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 15:23

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem


200 gr un
1 Su bardağından az su
70 gr tereyağı
1 Çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı



  • 1 Su bardağından iki parmak az suyu kaynatın.
  • 1 Çorba kaşığı kadar ayırdıktan sonra tereyağını katıp, karıştırarak yağı suda eritin.
  • Tencereyi ateşten indirin.
  • Tahta bir kaşıkla hızla karıştırırken unu boşaltın.
  • Unu topak kalmayacak şekilde karıştırıp, tencereyi tekrar ateşe oturtun.
  • Karıştırmaya ara vermeden karışımı 1-2 dakika kaynatın.
  • Tencereyi ateşten indirip, içindekini unlanmış mermerin üzerine dökün.
  • Üzerine nemli bez örtüp, hamuru iki saat kadar dinlenmeye bırakın.
  • Bu sürenin sonunda hamuru merdaneyle 2 milim kalınlığında açın.
  • Keskin bir bıçakla üçgen biçiminde parçalara bölün.
  • Bir fırın tepsisini yağlayın.
  • Üçgen biçimindeki hamurları bu tepsiye aralık bırakarak dizin.
  • Üzerlerine tuzda serptikten sonra tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
  • Tuzlu üçgenler pişince tepsiyi fırından çıkarıp, içindekileri soğumaya bırakın.
  • Üçgenler soğuyunca tepsiden alıp, servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tuzlu Üçgen
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tuzlu Kurabiye

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Bisküviler - Kurabiyeler-
Buraya geçin: