__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Tuzlu Bisküvi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Tuzlu Bisküvi Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Tuzlu Bisküvi Empty
MesajKonu: Tuzlu Bisküvi   Tuzlu Bisküvi Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 15:22

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem


Yarın paket margarin
3 Su bardağı un
100 Gram kaşar rendesi(iki avuç)
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
Bir miktar tuz
Üzerine:
1 Adet yumurta sarısı
Süslemek İçin:
Çörek otu
Kırmızı biber
Hazırlanışı



  • Ön hazırlık olarak margarini oda sıcaklığında bir süre bekletelim.
  • 3 su bardağı una kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
  • Kaşar peyniri rendeleyelim.
  • Margarini derin bir kaba diğer malzemelerle birlikte alalım.
  • Parmaklarımızın ucuyla doğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirelim.
  • Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım.
  • Açtıktan sonra bisküvi kalıplarıyla veya şişe kapaklarıyla şekilli parçalar çıkaralım.
  • Yağlanmış tepsiye hazırladığımız bisküvileri dizelim.,Bisküvilerin üzerine bir yumurta sarısını fırçayla sürelim.
  • En üste çörekotu ve kırmızı biberi serpiştirerek 170 dereceli fırında bisküviler altın rengini alana dek pişirelim.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tuzlu Bisküvi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tuzlu Kurabiye

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Bisküviler - Kurabiyeler-
Buraya geçin: