ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Şeftali Kurabiye Çarş. 28 Mayıs 2008, 15:19 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
3 |
Süre |
60 dk. |
Kaç Kişilik |
15 |
Yöntem |
|
Hamur için : 125 gr margarin 2 Çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı tozşeker 1 Adet yumurta Aldığı kadar un yarım paket kabartma tozu Yarım paket vanilya 40 Adet yarım ceviz kabuğu Krema için : 250 ml süt 1 Adet yumurta 1 Su bardağından 1 parmak fazla un Yarım su bardağı tozşeker Yarım çay kaşığı vanilya 4.5 Çorba kaşığı margarin Üzerine : Kırmızı ve sarı gıda boyası ve tozşeker
|
Hazırlanışı |
- Öncelikle krema malzemesini margarin ve vanilya hariç bir kaba alıp, mikserle çırpın.
- Ağır ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
- Ocaktan aldığınız muhallebiye yarım çay kaşığı vanilya katın.
- Biraz ılınınca 4.5 çorba kaşığı margarini ekleyip, 10 dakika çırpın.
- Bu arada hamuru hazırlayın.
- Bunun için margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım su bardağı tozşeker, 1 adet yumurta, aldığı kadar un, yarım paket kabartma tozu ve yarım paket vanilyayı karıştırıp, yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru nemli bir bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin.
- Daha sonra hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp, ceviz kabuğunun üzerine sarın.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
- Pişen kurabiyeleri iki bölüme ayırın.
- Bir yarının içine kremayı doldurun.
- Diğer yarıları da üzerine kapatın.
- Gıda boyalarını çok az suda eritin.
- İki kenarını gıda boyasına batırın.
- Daha sonra tozşeker yada pişmaniye kırıntısına bulayıp, servis yapın.
|
| |
|