ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Portakallı Bisküvi Çarş. 28 Mayıs 2008, 15:14 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
4 |
Süre |
45 dk. |
Kaç Kişilik |
4 |
Yöntem |
|
3/4 su bardağı tereyağı Yarım su bardağı pudraşekeri 2 Çay kaşığı portakal esansı 1.5 su bardağı un 1/4 Su bardağı mısır nişastası Kreması için: 1/4 su bardağı tereyağı 1 Su bardağı pudraşekeri 1 Çorba kaşığı krema Yarım portakal suyu Yarım rendelenmiş portakal kabuğu 1 Çay kaşığı kakao
|
Hazırlanışı |
- Mikser yardımıyla 3/4 su bardağı tereyağını krema haline getirene dek çırpın.
- Yarım su bardağı pudraşaekerini ekleyin.
- Çırpmaya devam edin.
- Portakal esansını da ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın.
- Ardından unu,mısır nişastasını ekleyin.
- Düşük hızda malzemeler özdeşleşene kadar çırpın.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün.
- Herbir parçayı düz,yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın.
- Üzerini plastik folyo ile kapatarak,buzdolabında 1 saat bekletin.
- Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın.
- Şekeri yavaş yavaş ekleyin.
- Ardından kremayı,portakal suyunu,rendelenmiş kabuğunu ve kakaoyu ekleyin.
- İyice karışana dek çırpın.
- Koyu bir kıvam alabilmesi için buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
- Fırını 200 derece ısıtın.
- Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın.
- Küçük bir bardak yardımıyla hamurdan parçalar kesin.
- Kestiğiniz hamurları yağlı kağıtla kaplanmış tepside sıralayın.
- 15-17 dakika pişirin.
- Pişen bisküvileri spatüla yardımıyla tepsiden alın.
- Yarısının üzerine kremadan sürün.
- Üzerine diğer parçalardan kapatın.
|
| |
|