__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Parmak Bisküvi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Parmak Bisküvi Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Parmak Bisküvi Empty
MesajKonu: Parmak Bisküvi   Parmak Bisküvi Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 15:12

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem


Yarım su bardağından biraz fazla mısır unu
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç unu
2/3 Su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
200 gr tereyağı
Pudra şekeri
Hazırlanışı



  • Dikdörtgen bir tepsiye eritilmiş tereyağı veya sıvıyağla yağlayın.
  • Ardından tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Bütün unları ve pudra şekerini geniş bir kaba eleyin.
  • 200 gr küp şeklinde kesilmiş ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin.
  • Parmak uçlarınızla yoğurun.
  • Ekmek kırıntısı görünümünü almasını sağlayın.
  • Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun.
  • Ardından hamuru dibine folyo kapladığınız 18*27 santim büyüklüğünde dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye düzgün bir şekilde yayın.
  • Hamurun üzerine bir çatal yardımıyla çok sık aralıklarla delikler açın.
  • Hamuru uzunlamasına uzun kenarından ikiye bölün.
  • 2 Santim aralıklarla şeritler halinde kesin.
  • Hazırlamış olduğunuz tepsiye yaklaşık 3 santim aralıklı olarak sıralayın.
  • Yaklaşık 20 dakika veya hafif altın sarısı olana dek pişirip, pudra şekeri serpin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Parmak Bisküvi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Bisküviler - Kurabiyeler-
Buraya geçin: