__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Açma II

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Açma II Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Açma II Empty
MesajKonu: Açma II   Açma II Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 10:09

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem


1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat

Hazırlanışı
Açma II 309


  • Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
  • Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
  • Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
  • Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
  • Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
  • Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilık olarak servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Açma II
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: