__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Açma I

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Açma I Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Açma I Empty
MesajKonu: Açma I   Açma I Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 10:08

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem


600 Gr un (5 su bardağı)
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2.5 Çorba kaşığı pakmaya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
Üzerine serpmek için : Çörekotu

Hazırlanışı
Açma I 64


  • Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
  • Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
  • Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
  • Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
  • Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
  • Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
  • İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
  • Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Açma I
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: