Hamuru için : 450 gr un (3.5 su bardağı) 1 Çay kaşığı tuz 2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı 3 Çorba kaşığı esmer şeker 1 Paket maya 2 Adet yumurta İç malzemesi : 1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı 50 gr esmer şeker (3 çorba kaşığı) 100 gr karışık kuru meyve Üzerine sürmek için 2 çorba kaşığı sıcak şekerli su Hamurun bekletilme süresi : 1 saat
Hazırlanışı
23 santimlik kare bir kek kalıbını yağlayın.
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine koyup iyice karıştırın.
Daha sonra kabın üzerini bir bez ile örterek yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
İç malzemesini karıştırın.
Hamuru 35 santimlik bir kare şeklinde açın, meyveli karışımı üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
Rulo şeklindeki hamuru 9 eşit parçaya kestikten sonra yağlanmış kare kek kalıbına dizin ve 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.