ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Limonlu Rulo Çörek Çarş. 28 Mayıs 2008, 09:44 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
60 dk. |
Kaç Kişilik |
10 |
Yöntem |
|
15 gr yaş maya 3 Su bardağından bir parmak eksik un 1 Tutam tuz 1/3 Su bardağı tozşeker 1 Adet yumurta Yarım su bardağı süt 50 gr margarin İçi için : 1 Adet rendelenmiş limon kabuğu Yarım su bardağı tozşeker 2 Çorba kaşığı mısır unu 1 Paket vanilya 50 gr margarin
| | | | Hazırlanışı |
- Yaş mayayı, çeyrek su bardağı sıcak suda eritip, 8-10 dakika bekletin.
- Un, tuz ve tozşekeri bir kaba alın.
- Yumurtayı, sütü, margarini, ve mayayı üzerine ekleyin.
- Tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
- Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Gerekirse azar azar un ekleyin.
- Böylece kıvamını daha rahat tutturursunuz.
- Hamuru yoğurduğunuz kabın üzerini bir kapakla örtün.
- Serin bir yerde 6 saat bekletin.
- Bu sürenin sonunda hamuru alın ve düz bir zemini hafifçe unlayın.
- Merdane ile hamuru 30*50 santim büyüklüğünde bir dükdörtgen şeklinde açın.
- İçi için verilen tüm malzemeyi karıştırın.
- Açtığınız dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün.
- Uzun kenardan tutarak kıvırın ve rulo şekline sarın.
- Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin.
- Bu dilimleri yağlı kağıtla kaplayın ve tepsiye dilimleyin.
- 1 Saat tepside ılık bir yerde bekletin.
- Daha sonra 200 dereceli fırında dilimler kızarana dek pişirin.
- Soğuduktan sonra servis yağın.
|
| |
|