ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Elmalı Kaşık Çöreği Çarş. 28 Mayıs 2008, 09:43 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
40 dk. |
Kaç Kişilik |
10 |
Yöntem |
|
120 gr margarin Yarım su bardağı süt 1 Adet yumurta 1 Su bardağı tozşeker 2 Su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 Tatlı kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı tuz Yarım rendelenmiş portakal kabuğu 1 Adet elma
| | | | Hazırlanışı |
- Geniş bir kapta sütü, şekeri, yumurtayı ve küp küp kesilmiş margarini karıştırın.
- Ardından yarım paket kabartma tozunu ilave edin.
- Kabartma tozunu iyice karıştırdıktan sonra unu, tuzu ve tarçını ekleyin.
- Yarım portakal kabuğunu rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
- Malzemelerin üzerine ekleyin.
- Tüm malzemeler özleşene dek karıştırın.
- Elmanın kabuğunu soyup, çekirdek yataklarını çıkarın.
- Bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin.
- Bunu karışımın içine ekleyin ve iyice Karıştırın.
- Sonra bu karışımdan kaşık kaşık alıp, fırın tepsisine koyun.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımıyla çörekleri yerinden oynatıp, soğumaya bırakın.
|
| |
|