__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Elmalı Kaşık Çöreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Elmalı Kaşık Çöreği Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Elmalı Kaşık Çöreği Empty
MesajKonu: Elmalı Kaşık Çöreği   Elmalı Kaşık Çöreği Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 09:43

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem


120 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 Adet elma

Hazırlanışı



  • Geniş bir kapta sütü, şekeri, yumurtayı ve küp küp kesilmiş margarini karıştırın.
  • Ardından yarım paket kabartma tozunu ilave edin.
  • Kabartma tozunu iyice karıştırdıktan sonra unu, tuzu ve tarçını ekleyin.
  • Yarım portakal kabuğunu rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
  • Malzemelerin üzerine ekleyin.
  • Tüm malzemeler özleşene dek karıştırın.
  • Elmanın kabuğunu soyup, çekirdek yataklarını çıkarın.
  • Bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin.
  • Bunu karışımın içine ekleyin ve iyice Karıştırın.
  • Sonra bu karışımdan kaşık kaşık alıp, fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımıyla çörekleri yerinden oynatıp, soğumaya bırakın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Elmalı Kaşık Çöreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: