1 Su bardağı süt Yarım çay kaşığı vanilya esansı 2 Yumurta sarısı 3 Çorba kaşığı tozşeker 1 Çorba kaşığı un 450 gr milföy hamuru 1 Adet yumurta 450 gr çilek 3 Çorba kaşığı çilek jölesi
Hazırlanışı
Süt ve vanilya esansını pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
Şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
Daha sonra bu karışıma unu ekleyin.
Sütlü vanilya karışımını da ekleyip karıştırdıktan sonra düşük ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Elde ettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya böldükten sonra, milföy hamuru ile sarın.
Çırpılmış 1 adet yumurtayı bu hamurlara sürerek 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Çilekleri yıkayıp saplarını koparın.
Çilekleri 8 parçaya eşit olarak dağıttıktan sonra üzerlerine eritilmiş çilek jölesini dökün.