__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Çatlak Çörek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Çatlak Çörek Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Çatlak Çörek Empty
MesajKonu: Çatlak Çörek   Çatlak Çörek Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 09:41

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem


250 gr margarin
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke,tuz
1 Kahve fincanı maden suyu
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için:
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr sucuk
Üzrine:
1 Adet yumurtanın sarısı
Susam

Hazırlanışı



  • Unu ekleyin.
  • Margarini eritip soğutun.
  • Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
  • Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
  • Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin.
  • Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın.
  • Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatın.Yuvarlak şekil verip,tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün.
  • Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çatlak Çörek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: