ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Cevizli Tahinli Çörek Çarş. 28 Mayıs 2008, 09:41 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
60 dk. |
Kaç Kişilik |
8 |
Yöntem |
|
3 Su bardağı un 1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş) 2 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çay kaşığı kabartma tozu Tuz 1 Su bardağı süt 1 Çay bardağı ayçiçek yağı 4-5 Çorba kaşığı tahin 1 Adet yumurta sarısı Bir miktar dövülmüş ceviz Susam
| | | | Hazırlanışı |
- Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın.
- 1 Paket margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Bir müddet hamuru dinlendirin.
- Daha sonra hamuru ikiye ayırın.
- Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın.
- Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun.
- Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
- Hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
- Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin.
- Yufkaları rulo yapın.
- Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|
| |
|