Mayalı hamur için : 4.5 Su bardağı un 3 Tatlı kaşığı toz maya 2 Kahve fincanı margarin 1.5 Kahve fincanı tozşeker Yarım su bardağı ılık süt 2 Adet yumurta Yarım çay kaşığı tuz İçi için : 5 Su bardağı çekilmiş badem ve fıstık 2.5 Su bardağı tozşeker 2 Tatlı kaşığı kakao 1 Su bardağı çekilmiş ceviz 1 Su bardağı doğranmış kuru üzüm 1 Çay kaşığı tarçın 2 Adet yumurta akı Üzerine sürmek için : 1 adet yumurtanın sarısı Üzerine serpmek için : 2 çorba kaşığı susam Hamurun dinlendirilme süresi : 25 dakika
Hazırlanışı
Bir kapta mayalı hamur malzemelerini karıştırıp, hamur haline getirin.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın.
İç malzemesinin tümünü karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp köfte şekli verin.
Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin ve hamuru rulo yapıp ay şekli verin.
Hazırladığınız ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 20-25 dakika dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.