ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Ay Çöreği Çarş. 28 Mayıs 2008, 09:40 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
3 |
Süre |
40 dk. |
Kaç Kişilik |
6 |
Yöntem |
|
3 Su bardağı un 100 gr margarin 1 Kahve fincanı süt 1 Adet yumurta akı Bir miktar yaşmaya 1 Su bardağı dövülmüş fındık Yarım su bardağı tozşeker 1 Dilim bayat ekmek içi 1 Çorba kaşığı tarçın 1 Çay kaşığı yenibahar
| | | | Hazırlanışı |
- 3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın.
- Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin.
- Yoğurarak hamur yapın.
- Üzerini nemli bir bezle örtün.
- 1 saat dinlendirin.
- ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
- Merdane ile açın.
- Ortasına hazırladığınız içten koyun.
- rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
- Üzerine kıyılmış fındık serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.
|
| |
|