__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Ay Çöreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Ay Çöreği Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Ay Çöreği Empty
MesajKonu: Ay Çöreği   Ay Çöreği Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 09:40

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem


3 Su bardağı un
100 gr margarin
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta akı
Bir miktar yaşmaya
1 Su bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı tozşeker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar

Hazırlanışı



  • 3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın.
  • Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin.
  • Yoğurarak hamur yapın.
  • Üzerini nemli bir bezle örtün.
  • 1 saat dinlendirin.
  • ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Merdane ile açın.
  • Ortasına hazırladığınız içten koyun.
  • rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
  • Üzerine kıyılmış fındık serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ay Çöreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: