__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Rosto

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Rosto Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Rosto Empty
MesajKonu: Rosto   Rosto Icon_minitimePtsi 26 Mayıs 2008, 11:36

Zorluk 3
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4

malzemeler

500 gr kıyma
1 Adet soğan
5-6 Dal maydanoz
3 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı kırmızı şarap
Tuz, karabiber
Sos için :
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Diş sarımsak
3-4 Adet domates
Yarım su bardağı et suyu
5-6 Dal maydanoz
Tuz, karabiber





Hazırlanışı
Soğan ve maydanozu ince ince kıyın, ekmek içini ufalayın.
Yumurtaları küçük bir kasede iyice çırpın.
Kıyma, soğan, maydanoz, ekmek içi
yumurta, kırmızı şarap, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, yoğurun.
Dikdörtgen şeklinde bir fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
Kıymalı karışımı kalıba doldurup, 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
Susu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı sıvıyağı derin bir tavada kızdırın.
Soğan ve sarımsakları çok ince kıyıp yağda kavurun.
Rendelenmiş domates, et suyu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
Rostoyu fırından çıkarınca uzun bir servis tabağına ters çevirerek alın.
Sıcak domates sosunu üzerine dökün.
Maydanoz yaprakları ve domates dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Rosto
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Dana Rosto

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri-
Buraya geçin: