__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Izgara Lüfer

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Izgara Lüfer Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Izgara Lüfer Empty
MesajKonu: Izgara Lüfer   Izgara Lüfer Icon_minitimeCuma 23 Mayıs 2008, 16:05

Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4

malzemeler

1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ
(ızgara telini yağlamak için)
4 Adet orta boy lüfer
(temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
30 gr un (4 çorba kaşığı)
Yarım çay kaşığı tuz
Beyazbiber
2 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz





Hazırlanışı
Önce ızgarayı yakın.
Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.
Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.
Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın.
Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.
Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.
Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.
Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.
Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.
Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.
Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Izgara Lüfer
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: