__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Hardal Soslu Balık

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Hardal Soslu Balık Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Hardal Soslu Balık Empty
MesajKonu: Hardal Soslu Balık   Hardal Soslu Balık Icon_minitimeCuma 23 Mayıs 2008, 16:03

Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4

malzemeler

4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber





Hazırlanışı
Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün.
Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün.
Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Maydanozu kıkayıp kıyın.
Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin.
Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın.
Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin.
Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün.
Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hardal Soslu Balık
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: