Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 8
malzemeler
4 Adet havuç
1 Adet kereviz
4 Adet patates
2 Adet pırasa
Birkaç yaprak lahana
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı un
8 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı
Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
Patates hariç diğerlerini küçük parçalara kesin.
Tencereye su ve tuz koyup, haşlayın.
Başka bir tencereye yağ ve unu koyun.
Unu pembeleşene dek kavurun.
İçine kıyılmış maydanoz eklenip, biraz daha pişirin.
Üzerine yavaş yavaş soğuk ilave edip, patatesler ve haşlanmış diğer sebzeleri ekleyin.
45 Dakika kadar kaynatın.
Karabiber serpip, servis yapın.