__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Tedavi Yöntemleri : IVF ( TÜP BEBEK )

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Tedavi Yöntemleri : IVF ( TÜP BEBEK ) Kizgin10
Puan : 584800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Tedavi Yöntemleri : IVF ( TÜP BEBEK ) Empty
MesajKonu: Tedavi Yöntemleri : IVF ( TÜP BEBEK )   Tedavi Yöntemleri : IVF ( TÜP BEBEK ) Icon_minitimePerş. 22 Mayıs 2008, 11:07

IVF - ICSI programı gerekli incelemelerden sonra 4 basamakta gerçekleştirilir:

1- Yumurtalıklarda hormon ilaçları kullanılarak yumurta geliştirilmesi ‘
2- Yumurtaların toplanması
3- Yumurtaların döllendirilmesi ve embriyo gelişimi
4- Embriyoların rahim içine yerleştirilmesi
Yumurta Geliştirilmesi: Yumurta gelişimini sağlamak amacı ile çeşitli hormonlar kullanılmaktadır. Yardımcı üreme tekniklerinde hormonal ilaçların kullanılmasının nedeni daha çok yumurta ve embriyo elde ederek gebelik şansını artırmaktır. IVF ve ICSI işlemleri hemen tümüyle laboratuvar koşullarında yapıldığından her aşamada kayıplar olabilmektedir. Ultrasonografide görülen yumurtaların hepsi toplanamayabilir veya toplanan yumurtaların tümü döllenmeyebilir. Hormonal ilaçların birçoğu düzenli yumurtlaması olmayan kadınlarda uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bu ilaçların kullanılması ile meydana gelen gebeliklerde sakat bebek doğumu, düşük veya erken doğum sıklığında bir artış görülmemiştir.
Yumurta gelişimini uyarıcı ilaçlar genellikle cilt altı iğne kullanımının 14. günü başlar ve yumurta gelişimine bağlı olarak 8-10 gün sürebilir.
Yumurta gelişimini uyaran ilaçların kullanımından sonra yumurtaların son olgunlaşmasını sağlamak amacıyla çatlatma iğnesi verilir.
Yumurtlama ilaçlarının kas içine verilmesi enjeksiyon yerinde küçük morluklara ve rahatsızlıklara neden olabilir. Kullanılan cilt altı iğneler baş ağrısı, yorgunluk, kas ve eklem ağrısı ve geçici menopozal yakınmalara benzer şikâyetler oluşturabilir. Yumurta artırıcı ilaçlar yumurtalıkların aşırı uyarılmasına, karında su toplanmasına neden olabilirler ve bu şekilde ortaya çıkan tabloya "Ovarian hiperstimulasyon sendromu" denir ve % l-3 oranında görülebilir. Bu durumun ağır seyreden tipinde hastanede yatarak tedavi görmek gerekebilir. Yumurtalıklarda yumurta büyümesini izlemek için ultrason görüntüleme kullanılır.
Ultrasonografiye genellikle cilt altı iğne kullanıldıktan sonra başlanır. Yumurtanın gelişimini göstermede ve erken gebelikte ultrason kullanımının zarar verici bir etkisi yoktur. Size USG yapılan günlerde aynı zamanda kan testi de yapılacaktır.
Yumurta toplanması vaginal yol ile yapılan ultrasonografi probuna ilave edilmiş bir iğne eşliğinde, yumurtaların toplanması işlemidir. Bu esnada hastanın istemine bağlı olarak genel veya lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu durumun önceden kararlaştırılması gereklidir. Yumurta toplanması, rahat tolere edilen ve genellikle ciddi bir ağrıya yol açmayan ve tekrarlanabilen bir işlemdir. Bir önceki akşam saat 24.00′den itibaren herhangi bir şey yiyip içmemeniz ve sabah size bildirilen saatte, aç olarak merkeze gelmeniz istenecektir.
Bu uygulamadan sonra oluşabilecek olası kasık ağrısı için, günde 2-3 tablet parasetamol almanızda herhangi bir sakınca yoktur, işlem bittikten sonra bir süre uygun gıdalarla beslenmeniz sağlanıp yaklaşık 1 saat sonra ayrılmanıza izin verilecektir. Bu süre içinde ilgili hemşireler tarafından kontrolleriniz yapılıp gerekli öneriler bildirilecektir. Yumurtaların toplanması sırasında kullanılan iğneye bağlı olarak çok düşük oranda enfeksiyon ve kanama riski vardır. Enfeksiyon meydana gelirse damar yolu ile antibiyotik kullanımı için hastaneye gelmeniz istenebilir. Çok nadiren hastanede gözlem veya laparoskopi gerekebilir.
Dr. Osman Denizhan Özgün
Maya Tüp Bebek Merkezi/Ankara
Tel:03124482221
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tedavi Yöntemleri : IVF ( TÜP BEBEK )
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Adım Adım Sağlık :: Gebelik-
Buraya geçin: