__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 meyveler ve sağlığımıza faydaları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
turkkuazz
Üye
Üye
turkkuazz


Kadın
Mesaj Sayısı : 44
Yaş : 41
Ruh Halim : meyveler ve sağlığımıza faydaları Psikop10
Puan : 585100
Kayıt tarihi : 06/05/08

meyveler ve sağlığımıza faydaları Empty
MesajKonu: meyveler ve sağlığımıza faydaları   meyveler ve sağlığımıza faydaları Icon_minitimePaz 18 Mayıs 2008, 23:56



Meyveler
ahududu
Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir.
ayva
İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İncebağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir.
badem
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasülyollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrekağrılarını hafifletir.
badem
Aci bademin uçucu yagi, iyi bir koku ve tat giderici (balik yaginailave edilir) ve hafif bir dezenfektandir. Badem tohumlari, bademsurubu hazirlanmasinda kullanilir. Çocuklar için iyi bir müshildir.Kremlerin terkibine girer. Meyve kabugu halk arasinda bogaz agrilarinakarsi kullanilmaktadir.
ceviz
Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığıgiderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hembesleyici, hem de tedavi edicidir. Saç ve elleri boyamakta dakullanılır. Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C, E ve Kvitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem içi,hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyigeliyor. Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayıgeliştirdiğini belirten uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabuklarıkaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını belirtti.Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları şöylesıralanıyor: • Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yokolmasını sağlar. • Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabuklarıile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir. •Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar, mideyi kuvvetlendirir,boğaz hastalıklarına iyi gelir. • Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyunakarıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi gelir. • Ceviz yapraklarıpişirilerek çıbanların üzerine sarılırsa iyileşmesini sağlar. • Cevizyağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok olur.
çamfıstığı
Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcıolur. Ruhi çöküntüyü giderir. Kalp hastalıklarında da faydalıdır.
çilek
Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor. Cilt sorunları olanlariçin de iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunlarıiçin de birebirdir. Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarıönlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. Çilekte yüksekoranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolüdüşüren maddeler içeriyor. Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıcabol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yertutar. Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şaartıyla bumeyveyi bol bol yiyebilirler.
dut
Beyaz dut yaprakları idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.
dut meyvası
Fructus Mori nigri Meyvalardan hazırlanan şurup, gargara halinde, ağız ve boğaz hastalıklarına (pamukçuk) karşı kullanılır.
elma
Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. İki elma yerseniz,kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolü yokeder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır vekan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı dayararlıdır.
enginar
Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şekermiktarını ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler.Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahimağzı kanserine karşı iyi gelir. Enginarın içinde bulunan Silymarinmaddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret edenaraştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahimağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti. Enginarıniçinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyibol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altındagösterdikler.
fındık
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet verir. Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar.
greyfurt
C vitamini bakımından çok zengindir. Yarım greyfurt günlük C vitaminiihtiyacının yüzde altmışını sağlar. Kolesterol oranını düşüren pektinmaddesi bulunur. Kansere karşı koruyucu özellik taşır. İştah açar.
hindistancevizi
İdrar söktürür. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Mide ağrılarını giderir.
hurma
Kalbimizin yeni dostu bulundu: Hurma Bugüne dek kalp ve damarhastalıklarından korunmada elmanın sihirli gücü biliniyordu. İsraillibilimadamları kalbin gerçek dostunun hurma olduğunu kanıtladı. İsraillibilim adamları, hurmanın, kalp ve damar hastalıklarından korunmak içinönerilen elmadan daha etkili olduğunu açıkladılar. İsrail'de yapılanbir araştırmada, elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı. Hurmanınlif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen bilimadamları, elmada daha fazla bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılıkhurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarınınelmadan iki kat fazla olduğunu belirttiler. Bilim adamları, düzenliyenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan bumeyvelerin içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarındabulunduğunu kaydettiler.
karpuz
Vücuttaki toksinleri temizler ve böbrekteki kumları eriterek sıhhat vezindelik kazandırır. Ayrıca kemik gelişimine de yardımcı olur.
kavun
Kavun meyve olarak çok yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbîolarak kullanılmaktadır. Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur.Çekirdekler halk tabâbetinde öksürüğe karşı (çekirdekleri suda, suyuyarıya ininceye kadar kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır. Ayrıca kavun,sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşlarındüşürülmesine yardımcı olur. Barsaklarda ülser ya da iltihab olanlarla,şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir.
kayısı
Çekirdeklerinden yağ elde edilir. Etli meyvesi şeker, organik asitlerve C vitamini ihtivâ etmesi bakımından önemlidir. Çekirdek içinden eldeedilen yağ badem yağı yerine, yaprakları derelerde balıklarısersemleterek tutmak için kullanılır.
kestane
Kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür vesinirleri yatıştırır. Meyvesi kasları kuvvetlendirir. Kan dolaşımınıdüzenler. Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. Karaciğeryorgunluğu ve şişliğini geçirir. Kansızlığı giderir. Damar sertliği veyüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir.
kızılcık
Kızılcık meyvelerinden ezme, marmelat, meyve suyu yapılır. Kabız ediciözelliği vardır. Gıdâ olarak istifâde edildiği gibi kabukları ateşdüşürücü olarak kullanılır.
kiraz
Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirindençok daha etkili oluyor. Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede çokyetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar. Kimileri bu meyvenin gut vemafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara birebir olduğunu ilerisürüyor. Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazdabulunan ve ''antosiyanin'' olarak bilinen kırmızı renktekikimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor. Nair ve ekibigenelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerinaspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerisansürlü kelimeermediğini araştırdı. Ardından kimyasalların serbest radikallerinzararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunlarıvitaminlerle karşılaştırdı. Sonuçta, 20 kirazda 12-25 miligram arasındaantosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirindenon kat daha fazla olduğu görüldü. Kirazda bulunan antosiyaninmaddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığınada tanık olundu. Nair'e göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almaklaözdeş etki yaratıyor. Nair kirazdaki antosiyaninin tabletedönüştürülmesine çalışıyor.
kivi
Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır. Potasyumbakımından da zengindirler. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
muz
Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum krampları önler.
nar
Vücudu kuvvetlendirir. İshali keser. Burun poliplerine faydalıdır.Şerit düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Mide, bağırsak hastalığı olanlar,küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır.
portakal
Antioksidantlar ile dolu bir meyve. Kanseri önleyici olarak bilinenbütün maddeleri içeriyor. Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor. Kiloalmaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür.Vucüdun C vitamini,potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile kalp hastalıkları veantikanserojen maddeler ile kanser riskini azaltıyor, kolestorolüdüşürüyor
şeftali
Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür. Meyvesihazmı kolaylaştırır.İdrar yollarını temizler. Bol miktarda idrarsöktürür. Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir. Safra kesesi veböbrekler için faydalıdır.
vişne
İshali keser. Ateşi düşürür. İdrar söktürür. Vücuda rahatlık verir.
yeralması
Şeker hastaları için faydalıdır. Besleyicidir. Vücudun direncini arttırır. Kabızlığı giderir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
meyveler ve sağlığımıza faydaları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Adım Adım Sağlık :: Diyet Ve Sağlıklı Beslenme-
Buraya geçin: