__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Maklube

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : Maklube Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

Maklube Empty
MesajKonu: Maklube   Maklube Icon_minitimePerş. 19 Haz. 2008, 14:29

MALZEMELER
1 bütün tavuk
2 adet patates
2 adet patlıcan
1 su bardağı pirinç
kızartmak için sıvıyağ
yeterli miktarda tuz

HAZIRLANIŞI
Önce tuzlu suda tavuğu haşlayın,daha sonra patatesi ve patlıcanı istediğiniz şekilde kesip kızartın. Ayrı bir yerde yağının süzülmesi için bekletin, bu arada haşlanmış olan tavuğu küçük parçalara bölün. Ayrıca pirinci de sıcak tuzlu suda ıslayın.Pişirilecek tencerenin teflon olması şart. Tencereye tavukları dizin ve hafifçe bastırın sonra sırayla patates, patlıcan ve yıkanmış, suyu süzülmüş pirinci de en üste gelecek şekilde tencereye dizin. En son tavuğu haşladığınız suyu yavaşca tencerenin kenarından kepçe ile dökün, dilerseniz biraz tereyağıda atabilirsiniz. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup ateşi kapatın. Demlenmeye bırakın, servis yapacağınız zaman büyükçe bir servis tabağına ters çevirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Maklube
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Pilavlar-
Buraya geçin: