__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 FRANSIZ MUTFAĞI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : FRANSIZ MUTFAĞI Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

FRANSIZ MUTFAĞI Empty
MesajKonu: FRANSIZ MUTFAĞI   FRANSIZ MUTFAĞI Icon_minitimePerş. 19 Haz. 2008, 13:36

ŞARAPLI TAS KEBABI / Böf Burjinyon
( 4-6 kişilik )



Malzemeler
:

FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 1 kg. sığır filetosu
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 200 gr. ince kıyılmış pastırma
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 50 gr. tereyağı
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 2 çorba kaşığı zeytinyağı
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 12 arpacık soğan
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 2 çorba kaşığı un
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 1 bardak et suyu
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 2 diş dövülmüş sarmısak
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta Buket garni (birbirine bağlanmış
defne yaprağı, maydanoz, kekik)
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 2 bardak kırmızı şarap
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta 100 gr. mantar
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış
ekmek ve ince kıyılmış maydanoz
FRANSIZ MUTFAĞI Nokta Tuz ve taze çekilmiş karabiber




Hazırlanışı :
Eti 3 cm.lik küpler halinde parça parça kesin.

Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin. Soğanları tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları çıkartıp bir kenara koyun.

Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın. Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun.

Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Sonra et suyunu, sarmısağı, buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın. Karışım kayulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin.

Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun. Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin.

Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
FRANSIZ MUTFAĞI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: