__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 çabuk turşu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : çabuk turşu Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

çabuk turşu Empty
MesajKonu: çabuk turşu   çabuk turşu Icon_minitimeSalı 17 Haz. 2008, 14:29

2 Su bardağı elma sirkesi
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
125 gr havuç
125 gr yeşil fasulye
125 gr arpacık soğan
125 gr yeşil ve kırmızı biber
125 gr kereviz yaprağı ve kökü
125 gr karnabahar
3 Baş sarmısak
1 Demet dereotu


  • Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın.
  • Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
  • Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın.
  • Tuz ve şekeri ilave edin.
  • Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın.
  • Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
  • Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
  • 1 gün serin bir yerde bekletin.
  • 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
  • NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
çabuk turşu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Turşular-
Buraya geçin: