tolga Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 294 Yaş : 44 Nerden : MERSİN İş/Hobiler : POLİS MEMURU Ruh Halim : Puan : 583800 Kayıt tarihi : 26/05/08
| Konu: çabuk turşu Salı 17 Haz. 2008, 14:29 | |
| 2 Su bardağı elma sirkesi 1 Çay kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı pudra şekeri 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı 125 gr havuç 125 gr yeşil fasulye 125 gr arpacık soğan 125 gr yeşil ve kırmızı biber 125 gr kereviz yaprağı ve kökü 125 gr karnabahar 3 Baş sarmısak 1 Demet dereotu
- Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın.
- Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
- Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın.
- Tuz ve şekeri ilave edin.
- Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın.
- Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
- Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
- 1 gün serin bir yerde bekletin.
- 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
- NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir.
| |
|