__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Kelek Turşusu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : Kelek Turşusu Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

Kelek Turşusu Empty
MesajKonu: Kelek Turşusu   Kelek Turşusu Icon_minitimeSalı 17 Haz. 2008, 14:28

2-3 Adet küçük boy kelek
2-3 Adet sivri biber
1 Demet maydanoz
1 Baş sarmısak
1 Kahve fincanı sirke
1 Adet limon
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu


  • Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin.
  • Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün.
  • Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölün.
  • Tekrardan iyice yıkayın.
  • Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.
  • İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın.
  • Kabukları yukarı gelecek şekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp 4-5 saat bekletin.
  • Bu sürenin sonunda tekrar yıkayıp tuzlarını temizleyin.
  • Turşu kavanozunun dibine maydanozları koyun.
  • Kelek parçalarını sıkı sıkı yerleştirin.
  • Sivri biberleri bıçak ucu ile delip, keleklerin arasına yerleştirin.
  • Dilimlenmiş limonları ve sarmısakları yerleştirin.
  • Salamuru suyunu ; 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın.
  • Keleklerin üzerini örtecek kadar hazıladığınız salamura suyunu dökün.
  • Suyun içine 1 kahve fincanı sirke ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.
  • Zaman zaman suyunu savurup, üzerine biriken beyaz köpüğü kaşıkla alıp atın.
  • Savurma işlemi : Kavanoza tuzlu su döktükten sonra 2 gün bekletin.
  • 2 gün geçtikten sonra kavanozon ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü bir kaşık ardımıyla alıp atın.
  • Suyunu bir kaba boşaltın ve tadına bakın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kelek Turşusu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Turşular-
Buraya geçin: