__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 asma filizi turşusu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : asma filizi turşusu Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

asma filizi turşusu Empty
MesajKonu: asma filizi turşusu   asma filizi turşusu Icon_minitimeSalı 17 Haz. 2008, 14:26

Malzemeler
Yarım kilo asma yaprağı filizi
3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
1 tatlı kaşığı rezene
1 çorba kaşığı şeker
Kalın tuz
Sızma zeytinyağı


Yapılışı

Asma yaprağı filizlerini yıkayıp, iyice süzün. yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın. Kevgirle çıkarıp, süzün.
Paslanmaz çelik tencerede, siraaale şekeri ısıtın, karıştırın, saplarını, sarmısakları ekleyin. Karışımı soğumaya bırakın.
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup, sarmısak, rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın. Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun. Üç hafta içinde yemeye hazır hale gelen turşu, serin bir yerde bir yıl saklanabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
asma filizi turşusu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Turşular-
Buraya geçin: