__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Mamzana(EDİRNE)

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : Mamzana(EDİRNE) Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

Mamzana(EDİRNE) Empty
MesajKonu: Mamzana(EDİRNE)   Mamzana(EDİRNE) Icon_minitimeSalı 17 Haz. 2008, 14:11

Mamzana(EDİRNE) Mamzana

1 veya 2 adet patlican, kozlenmis ve dogranmis
1 adet kirmizi biber, kozlenmis ve kucuk dogranmis
2 adet taze sogan, kucuk dogranmis
1 adet domates, kucuk dogranmis
1-2 adet carliston biber, kucuk dogranmis
2-3 yk maydanoz, kucuk dogranmis
Tuz
Karabiber
Sos:
1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
1 kap yogurt, oda sicakliginda
Uzeri icin:
1 yk sivi yag
1 tk aci kirmizi biber
Servis tabagina, kozlenmis patlicanlari yerlestirin. Uzerine kozlenmis kirmizi biber, taze sogan, domates, yesil biber ve maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. En uste sarimsakli yogurdu koyun. Cicek yaginda kizdirilmis kirmizi biberi yogurdun uzerinde gezdirin ve servis yapin.
Her cesit Kebap ile birlikte ikram edin.
Kozlenmis Patlican:
Patlicanlarin uzerinde catal ile delikler acin, icinin daha cabuk pismesini sagliyacaktir. Sonra firin tepsisine koyup grilde (broil) yaklasik 35 dakika kozleyin. Bir el ile sapindan tutup bicak yardimi ile soyun, varsa sert cekirdeklerini cikarin. Kararmamasi icin limonlu suyun icine koyun (2 kap su, 1/2 limon suyu). 5 dakika kadar icinde birakin. Sonra tel suzgece koyup, suyunu suzun.
Patlicani barbeku de de kozliyebilirsiniz.
Kozlenmis Kirmizi Biber:
Biberlerin sap kismini kesin, cekirdeklerini cikarin ve ortadan ikiye bolun. Dis kismi uste gelecek sekilde firin tepsisine dizin. Firini izgaraya getirip isitin. Tepsiyi ustten 2. rafa yerlestirip 15 dakika kadar pisirin. Zarlarini kolayca cikarmak icin, kese kagidi veya naylon torba icinde 10 dakika kadar bekletin.
Barbecude kozlerken, kirmizi biberlerin disi izgaranin uzerine gelicek sekilde koyun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Mamzana(EDİRNE) Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Mamzana(EDİRNE) Empty
MesajKonu: Geri: Mamzana(EDİRNE)   Mamzana(EDİRNE) Icon_minitimeSalı 17 Haz. 2008, 21:51

of çok güzel görünüyo Smile yeme de yanında yat Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Mamzana(EDİRNE)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Yöresel Yemekler-
Buraya geçin: