__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Erzincan Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : Erzincan Çorbası Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

Erzincan Çorbası Empty
MesajKonu: Erzincan Çorbası   Erzincan Çorbası Icon_minitimeSalı 17 Haz. 2008, 14:07

Malzemeler;
150 gr.erişte
500 gr. yoğurt
1 yumurta
6 bardak et suyu
1 büyük kuru soğan
1 büyük domates
2 sivri biber
4 diş sarımsak
150 gr. kıyma
200 gr. tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
Arzu edilirse 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan
Hazırlanışı;
Kuru soğan, domates, sivri biber ince kıyılır. Bir tencerede tereyağın yarısı eritilir.
Önce soğan biraz pembeleştirilir.
Sonra domates, biber, salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Et suyu ilave edilir. Kaynatılır.
Yoğurt, yumurtayla çırpılır ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Erişteler ilave edilir.
Kıyma karabiber, tuz ve kırmızı biberle yoğrulur. Küçük yuvarlak köfteler yapılır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.
Küçük bir tavada kalan tereyağ eritilir. Kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, kırmızı biber ve taze soğan ilave edilip karıştırılır.
Servisten önce çorbanın üzerine gezdirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Erzincan Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Yöresel Yemekler-
Buraya geçin: