__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 HAMSİKOLİ (HAMSİLİ EKMEK) RİZE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : HAMSİKOLİ (HAMSİLİ EKMEK) RİZE Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

HAMSİKOLİ (HAMSİLİ EKMEK) RİZE Empty
MesajKonu: HAMSİKOLİ (HAMSİLİ EKMEK) RİZE   HAMSİKOLİ (HAMSİLİ EKMEK) RİZE Icon_minitimePtsi 16 Haz. 2008, 18:26

HAMSİKOLİ (HAMSİLİ EKMEK) RİZE HamsiKoli
Malzemeler
Bir bağ pazı, bir bağ taze soğan veya buna denk kuru soğan, Bir bağ prasa yaprağı, bir iri domates büyüklüğünde içyağı, dört bardak mısır unu, iki kaşık tereyağı, bir avuç nane, iki kase hamsi.
Yapılışı
Önceden suya konmuş hamsiler kılçıklarından ayıklanır. Bütün sebzeler ve içyağı ince ince doğranır, elenmiş un ve kaynar su ilave edilerek karıştırilır ve ekmek hamuru şeklinde hafifçe yoğrularak mısır ekmeği gibi plekide pişirilir. Pişirmeden önce tuzu kontrol edilmelidir. Hamsi ve içyağı kendiliğinden tuzlu olduğundan tuz ayarı buna göre yapılmalıdır. Hamsili ekmeğin hamuruna su yerine kaymaklı süt ve yumurta katılırsa daha da lezzetli olur. Sıcak olarak yenirse daha lezzetlidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
HAMSİKOLİ (HAMSİLİ EKMEK) RİZE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Etli Ekmek (Lahmacun)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Yöresel Yemekler-
Buraya geçin: