__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 SULU HEDİK (BİNGÖL)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : SULU HEDİK (BİNGÖL) Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

SULU HEDİK (BİNGÖL) Empty
MesajKonu: SULU HEDİK (BİNGÖL)   SULU HEDİK (BİNGÖL) Icon_minitimeC.tesi 14 Haz. 2008, 11:10

HEDİK
SULU HEDİK (BİNGÖL) 17_ba2f697aff3a1a035c37e7a60af801db
KULLANILAN MALZEMELER

2 su bardağı buğday
1 adet orta boy kuru soğan
1 bardağı nohut
2 sivri biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tepeli salça
Kuru reyhan
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ ve az tere yağı

YAPILIŞI
Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır.
Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir.
Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur.
Un ve salça konur kavurmaya devam edilir.
Reyhan eklenir.
Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir.
İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını.
Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilir.Afiyet olsun.NOT…
Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz. reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz.
Genelde bu yemek bizde ilk baharda yapılırdı. Yanında taze tandır ekmeği ve yeni çıkmış bahçe soğanıyla servis yapılırdı . Bazen de diş hediğine çağırırlardı komşular.( Bizde adettir ya evin bebeği diş çıkarmışsa mutlaka hedik dökerler .) Hedik döktükten sonra ev sahibi bu yemeği mutlaka misafirlerine ikram ederdi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
SULU HEDİK (BİNGÖL)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Yöresel Yemekler-
Buraya geçin: