HEDİK
KULLANILAN MALZEMELER2 su bardağı buğday
1 adet orta boy kuru soğan
1 bardağı nohut
2 sivri biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tepeli salça
Kuru reyhan
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ ve az tere yağı
YAPILIŞI
Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır.
Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir.
Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur.
Un ve salça konur kavurmaya devam edilir.
Reyhan eklenir.
Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir.
İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını.
Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilir.Afiyet olsun.NOT…
Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz. reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz.
Genelde bu yemek bizde ilk baharda yapılırdı. Yanında taze tandır ekmeği ve yeni çıkmış bahçe soğanıyla servis yapılırdı . Bazen de diş hediğine çağırırlardı komşular.( Bizde adettir ya evin bebeği diş çıkarmışsa mutlaka hedik dökerler .) Hedik döktükten sonra ev sahibi bu yemeği mutlaka misafirlerine ikram ederdi.