tolga Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 294 Yaş : 44 Nerden : MERSİN İş/Hobiler : POLİS MEMURU Ruh Halim : Puan : 583800 Kayıt tarihi : 26/05/08
| Konu: MALATYA USULÜ KEBAP BÖYLE OLUYORMUŞ C.tesi 14 Haz. 2008, 11:03 | |
| MALATYA KEBABI: 350 gr ince bulgur 350 gr kıyma tuz,karabiber kızartmak için: 2 yumurta sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun.Yoğururken azar azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.Köfteleri kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köfteleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın. | |
|