MALZEMELER :
* 2,5 su bardağı un * 1 çorba kaşığı ince irmik * 1 çorba kaşığı nişasta 5 yumurta
* 1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak.)
* 4,5 su bardağı şeker
* 1/4 Limon suyu
* 2 su bardağı kızartma için zeytinyağ veya aycicek yağı
Yapılışı:
TULUMBA TATLISI:
YAPILIŞI :
1— Şeker,4,5 bardak su ile kaynatılır.Limon suyu konur.Koyulaşınca ateşten alınır.
2— Bakır bir tencereye 2,5 bardak su,margarin,1 tutam tuz konup kaynatılır.Elenmiş un,irmik, nişasta ilâve edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır.1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır.
3— Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur.Isıtılmış yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.
4— Tava sallanarak pembe renkte kızartılır.Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
5— Sonra şuruba atılıp karıştırılır.5 dakika sonra tabağa alınır.