• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 250 gr ceviz
• 2 yumurta
• 5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı sirke Şurubu:
• 5 şu bardağı şeker
• 3,5 su bardağı su Açmak için:
• 300 gr nişasta
• 200 gr un
• 500 gr tereyağı
1- Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu kaşıkla çırpılır. Un ilave edip iyice özlendirilerek yoğrulur.
2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.
3- Hamur bezeleri bir kaba sıralanıp üzeri bol nişastalı un ile kaplanır. 15-20 dakika bekletilip küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açarak cevizlerin üzerine yerleştirir. Baklava dilimi gibi kesilip üzerine 500 gr kızgın tereyağı dökülür.
4- Isıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılır, baklava ılınınca ılık şerbet dökülür