__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 BAKLAVA

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
tolga
Süper Moderatör
Süper Moderatör
tolga


Erkek
Mesaj Sayısı : 294
Yaş : 44
Nerden : MERSİN
İş/Hobiler : POLİS MEMURU
Ruh Halim : BAKLAVA Karams10
Puan : 583800
Kayıt tarihi : 26/05/08

BAKLAVA Empty
MesajKonu: BAKLAVA   BAKLAVA Icon_minitimeCuma 13 Haz. 2008, 13:17

• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 250 gr ceviz
• 2 yumurta
• 5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı sirke Şurubu:
• 5 şu bardağı şeker
• 3,5 su bardağı su Açmak için:
• 300 gr nişasta
• 200 gr un
• 500 gr tereyağı
1- Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu kaşıkla çırpılır. Un ilave edip iyice özlendirilerek yoğrulur.
2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.
3- Hamur bezeleri bir kaba sıralanıp üzeri bol nişastalı un ile kaplanır. 15-20 dakika bekletilip küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açarak cevizlerin üzerine yerleştirir. Baklava dilimi gibi kesilip üzerine 500 gr kızgın tereyağı dökülür.
4- Isıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılır, baklava ılınınca ılık şerbet dökülür
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : BAKLAVA Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

BAKLAVA Empty
MesajKonu: Geri: BAKLAVA   BAKLAVA Icon_minitimeCuma 13 Haz. 2008, 13:19

oh oh daha bişey de yemedim aç karnına yapılır mı bu bana Sad
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BAKLAVA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: