MALZEME
2 adet tuzsuz yufka
1 su bardağı kırılmış ceviz içi 4 kaşık kaymak
2 adet çırpılmış yumurta
1 tatlı kaşığı yeşil fıstık kırığı 1 kahve fincanı bal
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su
1 çimdik vanilya
1 çay kaşığı limon (rendelenmiş)
1 çay kaşığı limon suyu
Bir tencereye hepsini koyup kaynatalım ve soğumaya birakalım.
YAPILIŞI
Kaymağın dört tatlı kaşığı kadarını bir kaba koyduktan sonra geri kalan kay­makla cevizi karıştırıp harç yapalım. Yufkayı tamamen açalım. Baştan aşa­ğı ve yandan yana keserek altı parça­ya bölelim. Geniş kısmına birer tatlı kaşığı kaymaklı harç koyalım ve yufka­nın yan kısımlarını katlayarak sigara böreği gibi saralım. Çırpılmış yumurta­ya uç kısmını batırarak yapıştıralım. Tamamını yapıştırdıktan sonra sıvıyağı bir tavaya koyup kızdıralım. Sararmış yufkaları yağın içine atarak nar gibi kı­zartıp soğumuş şuruba atalım. Üç da­kika şurupta kurutarak bir kaba döke­lim. Servis tabağına dizip balı tatlının üzerine dökelim. Kaymağı ufak parça­lara bölerek üzerine koyalım. Yeşil fıs­tığı serpip servis yapalım.