ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 584800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Zencefilli Bisküvi Çarş. 28 Mayıs 2008, 15:43 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
15 dk. |
Kaç Kişilik |
4 |
Yöntem |
|
1 Su bardağından 1 parmak eksik un 1 Çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı toz zencefil 1 Çay kaşığı tarçın 1 Çay kaşığı yenibahar 100 gr margarin 1 Su bardağı tozşeker 3 Adet yumurta
|
Hazırlanışı |
- Unu, kabartma yozunu, zecefili, tarçını, yenibaharı ve margarini hamur yoğurma kabına alın.
- Malzemeler özleşene dek yoğurun.
- Hamuru streç filme sarın.
- 1 gece bekletin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
- Parçaları düz bir zeminde yarım cm kalınlığında açın.
- Açtığınız hamur parçalarından bir su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra, soğuduklarında bisküvileri tepsiden alın ve servis yapın.
|
| |
|