ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Vanillyalı Kakaolu Bisküvi Çarş. 28 Mayıs 2008, 15:27 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
2 |
Süre |
35 dk. |
Kaç Kişilik |
4 |
Yöntem |
|
yarım su bardağından biraz fazla tereyağı ve pudra şekeri 2 çay kaşığı vanilya esansı yarım su bardağından az kakao 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı un Kreması için: yarım su bardağı tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay kaşığı vanilya esansı 1 çorba kaşığı krema
|
Hazırlanışı |
- Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle çırpın.
- Şekeri eridikten sonra çırpmaya devam edin.
- Vanilya esansını ekledikten sonra orta hızda 2 dakika çırpın.
- Başka bir kapta unu, kakaoyu ve mısır nişastasını karıştırın.
- Bu malzemeyi yavaş yavaş ve karıştırarak tereyağlı ve şekerli karışıma ekleyin.
- İyice karışana dek çırpın.
- Hamuru elinizle yuvarlayın.
- Düz bir tabağa koyun.
- Üzerini plastik folyoyla örterek buzdolabında 2 saat bekletin.
- Unlanmış bir zeminde hamuru yarım cm.kalınlığında açın.
- Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
- Kestiğiniz hamurları tepsiye dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 18 dakika pişirin.Sıcakken bir spatül yardımıyla bisküvileri tepsiden çıkarın ve soğuk bir zemine aktarın.
- Kreması için tereyağını mikserle çırpın.
- Ardından şeker, vanilya ve kremayı da ekleyin ve iyice karıştırın.
- Soğumuş bisküvilerin yarısının üzerine krema sürün.
- Diğer bisküvileride üzerine kapatın.
|
| |
|