ayçakahraman Admin
Mesaj Sayısı : 1592 Yaş : 38 Nerden : istanbul İş/Hobiler : avukat asistanı Lakap : düriye Ruh Halim : Puan : 585800 Kayıt tarihi : 06/05/08
| Konu: Üç Katlı Limonlu Bar Çarş. 28 Mayıs 2008, 15:24 | |
| Malzemeler |
Mutfak |
|
Zorluk |
3 |
Süre |
60 dk. |
Kaç Kişilik |
10 |
Yöntem |
|
Yarım su bardağı oda sıcaklığında erimiş margarin Yarım su bardağından az pudra şekekri 1 Çay kaşığı vanilya 1 Su bardağı un Krem peynir dolgusu için : 225 gr labne peynir 1.5 Su bardağı pudra şekeri 1 Adet büyük boy yumurta 2 Çay kaşığı limon suyu Limonlu kat için : 4 Adet büyük boy yumurtanın sarısı 1 Çorba kaşığı mısır nişastası Yarım su bardağından fazla şeker Yarım su bardağından fazla su 1 Tatlı kaşığı limon suyu 2 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 Çorba kaşığı oda sıcaklığında erimiş margarin Üzerine : 2 Çorba kaşığı pudra şekeri
|
Hazırlanışı |
- Oda sıcaklığında erimiş margarini ve pudra şekerini mikserde yüksek hızda karıştırın.
- Vanilyayı eklerin, unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene kadar karıştırın.
- Hamuru 20 ye 20 santim ebatlarında yağlanmış bir kalıba elinizle düzleştirerek yayın.
- Buzdolabında yarım saat bekletin.
- Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerine delikler açın.
- Orta ısılı fırında yarım saat pişirin.
- Hamur pişerken krem peynir dolgusunu hazırlayın.
- Labne peynirini ve 1.5 su bardağı pudra şekerini karıştırın.
- Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin.
- Orta hızdaki mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın.
- Kabın üzerini folyo ile kapatıp, buzdolabında bekletin.
- Limonlu kat için yumurta sarıları, mısır nişastası ve tozşekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın.
- Kabı kısık ateşin üzerine oturtun.
- Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyip, karıştırın.
- Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin.
- Kabı ateşin üzerinden indirin.
- Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 çorba kaşığı margarini ekleyip, iyice karıştırın.
- 10 Dakika soğumaya bırakın.
- Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımı ile hamurun üzerine yayın.
- Onun da üzerine limonlu karışını yayın.
- Orta ısılı fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi olana dek pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin.
- Sonra 1 saat buzdolabında bekletin.
- Üzerine pudra şekeri serpip dikdörtgen şeklinde dilimleyerek servis yapın.
|
| |
|