__KARDELEN__
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

__KARDELEN__


 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

 

 Üç Katlı Limonlu Bar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ayçakahraman
Admin
Admin
ayçakahraman


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 38
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : avukat asistanı
Lakap : düriye
Ruh Halim : Üç Katlı Limonlu Bar Kizgin10
Puan : 585800
Kayıt tarihi : 06/05/08

Üç Katlı Limonlu Bar Empty
MesajKonu: Üç Katlı Limonlu Bar   Üç Katlı Limonlu Bar Icon_minitimeÇarş. 28 Mayıs 2008, 15:24

Malzemeler













Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem


Yarım su bardağı oda sıcaklığında erimiş margarin
Yarım su bardağından az pudra şekekri
1 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı un
Krem peynir dolgusu için :
225 gr labne peynir
1.5 Su bardağı pudra şekeri
1 Adet büyük boy yumurta
2 Çay kaşığı limon suyu
Limonlu kat için :
4 Adet büyük boy yumurtanın sarısı
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağından fazla şeker
Yarım su bardağından fazla su
1 Tatlı kaşığı limon suyu
2 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 Çorba kaşığı oda sıcaklığında erimiş margarin
Üzerine : 2 Çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı



  • Oda sıcaklığında erimiş margarini ve pudra şekerini mikserde yüksek hızda karıştırın.
  • Vanilyayı eklerin, unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene kadar karıştırın.
  • Hamuru 20 ye 20 santim ebatlarında yağlanmış bir kalıba elinizle düzleştirerek yayın.
  • Buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerine delikler açın.
  • Orta ısılı fırında yarım saat pişirin.
  • Hamur pişerken krem peynir dolgusunu hazırlayın.
  • Labne peynirini ve 1.5 su bardağı pudra şekerini karıştırın.
  • Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin.
  • Orta hızdaki mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın.
  • Kabın üzerini folyo ile kapatıp, buzdolabında bekletin.
  • Limonlu kat için yumurta sarıları, mısır nişastası ve tozşekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın.
  • Kabı kısık ateşin üzerine oturtun.
  • Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyip, karıştırın.
  • Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin.
  • Kabı ateşin üzerinden indirin.
  • Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 çorba kaşığı margarini ekleyip, iyice karıştırın.
  • 10 Dakika soğumaya bırakın.
  • Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımı ile hamurun üzerine yayın.
  • Onun da üzerine limonlu karışını yayın.
  • Orta ısılı fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi olana dek pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin.
  • Sonra 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Üzerine pudra şekeri serpip dikdörtgen şeklinde dilimleyerek servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Üç Katlı Limonlu Bar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Limonlu Bar
» Limonlu Kurabiye
» Limonlu Toplar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
__KARDELEN__ :: Diğer Konular :: Yemek Tarifleri :: Bisküviler - Kurabiyeler-
Buraya geçin: